6 feiten over de opvallend mooie sneeuwuil

Sneeuwuilen zijn, ondanks hun witte verenkleed waardoor ze opgaan in hun arctische omgeving, gemakkelijk herkenbaar. Ze zijn geliefd als symbool van de winter en als metgezel van Harry Potter.

De bovenstaande afbeelding, geknipt door Shayna Hartley, was het resultaat van veel geduld van Hartley's kant.

'Ik kwam deze sneeuwuil tegen op een met ijs bedekte heuvel na een flitsende winterstorm in Kingston, Ontario, Canada', vertelde ze aan Site. 'Ik heb dit beeld kunnen creëren door in een knie-diepe oever te wachten tot de zon de top van de heuvel bereikte, zodat ik de glinstering van het ijzige landschap rond de prachtige uil kon vastleggen.'

Natuurlijk hebben deze uilen meer dan hun opvallende uiterlijk.

1. Sneeuwuilen hebben een indrukwekkende spanwijdte. De uilen kunnen hun vleugels strekken tussen 4 en 5 voet (1, 2 en 1, 5 meter), waardoor ze hun prooi geruisloos kunnen besluipen zonder veel flapperen nodig te hebben of om snel te versnellen na hun prooi als deze zou schieten.

2. Sneeuwuilen zijn zwaar. Door hun dichte verenkleed, nodig om warm te blijven, behoren ze tot de zwaarste uilen. Ze wegen tussen 3, 5 en 6, 6 pond (1, 6 tot 3 kilogram), wat meer is dan de grote gehoornde uil, die uitkomt op ongeveer 5 pond.

3. Sneeuwuilen zijn geen nachtuilen. Hoewel we uilen vaak beschouwen als nachtelijke jagers, jagen sneeuwuilen veel van hun jacht overdag (hoewel ze ook 's nachts jagen, waardoor de vogels overdag worden). Dit is echter niet verrassend, aangezien de vogels langere zomerdagen ervaren gezien hun Arctische omgeving.

4. Sneeuwuilen zijn geduldig, behalve wanneer ze eten. De vogels zullen uren op één plek zitten, wachtend om te zien of te horen - de uilen hebben een uitzonderlijk gehoor - hun prooi. Wanneer ze een maaltijd vangen, vaak een lemming of een woelmuis, gaan ze in één slok de varmint binnen!

5. Sneeuwuilen zijn niet altijd wit. Het is waar! Hoewel ze bekend staan ​​om hun sneeuwkleurige verenkleed, beginnen mannetjes met uitgesloten donkerbruine stalen en worden ze witter naarmate ze ouder worden. Vrouwtjes houden die donkere vlekken echter in de loop van hun leven. De witste vogels zijn dus bijna altijd mannetjes en de meest uitgesloten vogels zijn bijna altijd vrouwtjes.

6. De sneeuwuil vertegenwoordigt Quebec, maar niet Canada. In 1987 koos de Canadese provincie Quebec de sneeuwuil als officiële vogel. De sneeuwuil was in 2016 op weg om de nationale vogel van Canada te worden, met aanhangers die erop wezen dat de vogel het hele jaar door in heel Canada te vinden is en dat hij zeer geschikt was voor de strenge Canadese winters. De grijze gaai werd door de Royal Canadian Geographic Society geselecteerd in plaats van de sneeuwuil, maar de Canadese regering weigerde de gaai als nationaal symbool te adopteren. (Dus er is nog steeds een kans, sneeuwuilen!)

Wilt u dat uw foto wordt weergegeven als Foto van de dag? Word lid van onze Flickr-groep en voeg uw foto's toe aan het zwembad!

Verwante Artikelen