Maak kennis met 's werelds 8 hoogste landdieren

Onze wereld is ontworpen rond gemiddelde hoogtes. Vrouwelijke mensen zijn gemiddeld ongeveer 1, 6 meter lang, terwijl mannen ongeveer 5 voet 9 centimeter lang zijn. Kasten, voertuigen, drempels - ze zijn allemaal ontworpen met die gemiddelden in gedachten.

De natuur is echter niet ontworpen voor de gemiddelden. Soorten van alle soorten zijn door de eeuwen heen geëvolueerd om precies de juiste hoogte te hebben voor hun behoeften. Dus of het nu een giraf of een bruine beer is, deze dieren staan ​​net zo lang als nodig is.

En dit zijn slechts landdieren die op vier poten op het land staan. Het is duidelijk dat sommige andere zoogdieren, zoals de blauwe vinvis, die ongeveer 88, 5 voet lang zijn, 'groter' zijn, maar omdat ze meer over horizontaal dan verticaal zijn, staan ​​ze niet in deze lijst.

Giraffen

Geen enkel ander landzoogdier heeft zo'n uitzicht als de giraf. Tussen 14 en 19 voet zijn giraffen de hoogste landzoogdieren ter wereld. Natuurlijk, het grootste deel van hun lengte is in de nek, tot 8 voet, maar hun benen kunnen ook gemiddeld ongeveer 6 voet hoog zijn.

Hun grotere hoogte is een groot voordeel. Tussen de hoogte, hun goede gezichtsvermogen en sterke trappen worden giraffen niet vaak neergehaald, zelfs niet door leeuwen. Hierdoor kunnen ze tussen de 10 en 15 jaar in het wild leven.

Toch worden giraffen bedreigd door mensen. De dieren worden gepocheerd vanwege hun huid en vlees, en de vernietiging van leefgebieden heeft de gebieden vernietigd waarop de dieren vertrouwen om te overleven. Terwijl sommige populaties gedijen, is het aantal giraffen in West-Afrika afgenomen.

Olifanten

Achter de giraf in de hoogtecompetitie komt de olifant, met name de Afrikaanse busholifant (Loxodonta africana). Mannetjes van de soort hebben een schouderhoogte van 10, 5 tot 13 voet. Het naaste familielid van de busholifant, de Afrikaanse bosolifant (Loxodonta cyclotis), reikt tussen de 7 en 8 voet op schouderhoogte.

Gezien de totale omvang van busholifanten - ze wegen ongeveer 13.448 pond (6.100 kilogram) - zijn ze zelfs moeilijker te jagen dan giraffen. Leeuwen doen hun best door jongere olifanten uit te plukken, maar zelfs zij hebben niet veel succes. Toch wordt de soort als kwetsbaar beschouwd vanwege stroperij en de transformatie van habitats tot landbouwgrond.

Struisvogels

De struisvogel is een van de meest herkenbare vogels. Hun lange nek wordt gecombineerd met hun lange benen, en dit geeft ze een gemiddelde hoogte van 6, 6 voet, maar sommige mannetjes kunnen tot 9 voet hoog worden. Met hun benen kunnen ze 64 km / u bereiken, wat snel genoeg is om weg te rennen van bijna alle roofdieren. Alleen cheeta's zijn snel genoeg om de grote vogels bij te houden.

Deze vogels hebben de reputatie hun kop in het zand te steken, maar dat is een mythe. Struisvogels graven gaten in het vuil om hun eieren te begraven, en ze moeten hun nek laten zakken om de eieren met hun snavels om te draaien, en dus kan het van ver lijken alsof ze hun kop in het zand steken.

Beren

Bruine beren (Ursus arctos) zijn een wisselend lot, met een aantal ondersoorten. Dat gezegd hebbende, bruine beren, ook wel grizzlyberen genoemd, behoren tot de grootste carnivoren ter wereld. Voet aan schouder, ze zijn ongeveer 5 voet, maar als ze eenmaal op hun achterpoten staan, staan ​​ze 8 tot 9 voet lang, afhankelijk van de beer.

Gezien het aantal ondersoorten en het aantal habitats - u kunt bruine beren vinden in Noord-Amerika en Eurazië - wordt de bruine beer door de Internationale Unie voor het behoud van de natuur (IUCN) over het algemeen als een dier met de minste zorg beschouwd, maar sommige soorten worstelen, voornamelijk als gevolg van vernietiging van leefgebied en stroperij.

eland

De Amerikaanse eland (Alces americanus) zijn machtige herbivoren van Noord-Noord-Amerika. Mannetjes worden 7, 5 voet hoog, en dat is voordat je hun gewei toevoegt, dat een paar centimeter toevoegt.

Moose moet ongeveer 44 pond voedsel per dag consumeren, maar ze kunnen tot 70 pond consumeren. Ze kauwen op takjes, schors, wortels en een aantal waterplanten die ze nodig hebben om een ​​constante hoeveelheid natrium te behouden. Vanwege hun behoefte aan waterplanten zijn elanden ook uitstekende zwemmers.

Kamelen

Eenbultige kamelen, Arabische of dromedaire kamelen genoemd (Camelus dromedarius), zijn de hoogste van de kameelsoorten. Mannetjes bereiken ongeveer 5, 9-6, 6 voet. En hoewel ze maar één bult hebben, slaat die bult 80 pond vet op - geen water! - voor wanneer de kameel extra voedsel nodig heeft.

Ondanks hun indrukwekkende gestalte zijn dromedariskamelen uitgestorven, althans in het wild, en dat doen ze al bijna 2000 jaar. Tegenwoordig is deze kameel semi-gedomesticeerd, wat betekent dat hij in het wild kan ronddwalen, maar meestal onder het toeziend oog van een herder.

Paarden

Paarden kunnen ondanks hun over het algemeen zachte karakter intimiderend zijn vanwege hun grootte. Dit geldt vooral voor het Shire-paard. Dit paardenras stamt af van het Engelse grote paard, een ras dat honderden jaren geleden door mannen in volle wapenrusting werd gebruikt. Dus ja, het is een stevig, krachtig ras.

Het Shire-paard is gemiddeld ongeveer 17 handen of 5 voet 7 inch lang bij de schoft, de nok tussen de schouderbladen. Wanneer je de nek en het hoofd toevoegt, die in grootte zullen variëren, heb je één lang dier.

Bizon

De lijst met de hoogste landzoogdieren is de Amerikaanse bizon (Bison bison). Mannetjes van deze bruine, ruwharige soort staan ​​tussen de 5 voet 5 inch en 6 voet 1 inch op de schouders.

De Amerikaanse bizon zwierf vroeger in grote kuddes in Noord-Amerika, maar een combinatie van jacht-, slacht- en rundervirussen leidde tot hun uitsterven in de 19e eeuw. Tegenwoordig wordt de soort als bijna bedreigd beschouwd, met ongeveer 31.000 individuen in Amerikaanse nationale parken of reservaten.

Verwante Artikelen